Dawsonera-palvelun e-kirjoihin ei valitettavasti nyt pääse. Vika pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Pahoittelemme tilannetta.

Hyvinvointi ja terveys

Tietokannat ja verkkoaineistot

SAMKin kirjasto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön useita tietokantoja sekä e-kirja- ja e-lehtikokoelmia.

Tällä sivulla on linkkejä kirjaston hankkimiin sekä laadukkaisiin vapaasti käytettäviin verkkoaineistoihin. Aloita Finnan haulla ja jatka näillä oman alasi verkkopalveluilla.

Keskeisiä suomalaisia tietokantoja

 • Terveysportti vain SAMK on kattavin suomalainen terveydenhuollon verkkopalvelu. Terveysportista löydät lääkärin ja sairaanhoitajan tietokannat, lääketietokannan, Hoitotyön Pharmaca Fennican, Cochrane Libraryn, tautiluokituksen, sanakirjoja, Käypä hoito -suositukset, Duodecim-lehden sekä eri aiheiden aineistoja kuten työterveys, kuntoutus, akuuttihoito, pitkäaikaissairaudet, EKG, ensihoito, matkailijan terveys ja allergia. Terveysportin kautta pääsee myös Oppiportin e-kirjoihin ja verkkokursseihin. Ohjeita videoina.
 • Medic vain SAMK on tietokanta, josta löydät kotimaisia terveydenhuollon ja lääketieteen lehtiartikkeleita ja tutkimusjulkaisuja. Osa artikkeleista ja julkaisuista on luettavissa netissä. Osasta on perustiedot artikkelin löytämiseksi kirjaston painetuista lehdistä. Ohjeita löytyy Medicin sivuilta.
 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivusto tarjoaa sosiaali- ja terveysalan uutisia, tietoa ja e-kirjoja kuten Kuntouttavan työtoiminnan käsikirjan, Lastenneuvolakäsikirjan, Lastensuojelun käsikirjan ja Vammaispalvelujen käsikirjan. THL:n julkaisut ovat Julkarissa.
 • Arto vain SAMK on monialainen kotimaisten lehtiartikkeliviitteiden ja julkaisujen tietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa netissä. Finnan hakutuloksen välilehti Kotimaisia artikkeleita antaa hakutuloksen Arto-tietokannasta.
 • Theseuksesta voit etsiä ammattikorkeakouluopiskelijoiden opinnäytetöitä.
 • Kirjastojen yhteisestä Finna.fi-palvelusta löydät korkeakoulukirjastojen kokoelmissa olevat kirjat ja opinnäytetyöt. Tämä on eri sivusto kuin SAMKin samk.finna.fi.
 • Korkeakoulujen opinnäytetietokantoja

Keskeisiä kansainvälisiä tietokantoja

 • CINAHL vain SAMK on tietokanta hoitotyön ja hoitotieteen lehtiartikkeleista.
 • EBSCO vain SAMK on monialainen tietokanta, josta löytyy lehtiartikkeleita eri koulutusaloille. CINAHL sisältyy EBSCOon.
 • OVID vain SAMK on tietokanta hoitotyön ja hoitotieteen lehtiartikkeleista. OVIDiin sisältyy JBI Connect.
 • PubMed on kattavin kansainvälinen lääke- ja terveystieteiden artikkelien tietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa netissä. PubMed sisältyy Finnan ulkomaisten artikkelien hakuun.
 • SAGE Premier vain SAMK sisältää yli 800 lehteä vuodesta 1999 lähtien ja hakutoiminnon artikkeleista. Aihealueita ovat mm. lääketiede, hoitotiede, yhteiskuntatieteet, kasvatustiede, sosiaalityö, sosiologia ja hallintotieteet. Artikkelit ovat luettavissa netissä.
 • ScienceDirect vain SAMK on keskeinen tekniikan ja lääketieteen tietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa netissä.

Muita tietokantoja ja verkkoaineistoja

Hae ja selaa kaikkia tietokantoja ja verkkoaineistoja

vain SAMK = vain SAMKin opiskelijoiden ja henkilöstön käytettävissä

DIAKin opiskelijoiden linkit tietokantoihin

Turun amk:n opiskelijoiden linkit tietokantoihin

Kun tarvitset apua

Kirjaston asiakaspalvelijoilta saat vinkkejä tiedonhaun aloittamiseen. Kun kaipaat perusteellisempaa tiedonhaun opastusta tehtävääsi tai opinnäytetyötäsi varten, varaa INFOtelakka-aika.

Kun olet SAMKin ulkopuolella

SAMKin käyttöön hankitut tietokannat ja verkkoaineistot ovat käytettävissä SAMKin tiloissa. Lisäksi opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää useimpia aineistoja SAMKin tietoverkon ulkopuolella kuten kotona. Silloin käyttäjä tunnistetaan automaattisesti etäkäyttöpalvelussa SAMK-tunnuksella. On tärkeää, että menet kirjaston aineistoihin juuri Finnan tai SAMKin nettisivujen linkeistä, jotta etäkäyttö toimii.