SAMKin opiskelija, eikö kirjautuminen onnistu? Klikkaa tästä apua.

Haku

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions -ohjelman asennus


Adobe Digital Editions


Suuri osa kirjaston hankkimista e-kirjoista on suojattuja tiedostoja, jotka ladataan omaan tietokoneeseen ja luetaan ilmaisella Adobe Digital Editions -ohjelmalla. Se on eri ohjelma kuin tavallisten PDF-tiedostojen lukemiseen tarkoitettu Adobe Reader.

Adobe Digital Editions tulee asentaa tietokoneeseen ennen e-kirjan lataamista. Tutustu Adoben englanninkieliseen asennusohjeeseen .

Get Adobe Digital Editions

Ohjelman asennus vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet. SAMKin Helpdesk voi asentaa ohjelman henkilöstön tietokoneisiin.

Jos haluat ladata e-kirjan tablettiin tai puhelimeen, asenna sovelluskaupasta Adobe Digital Editions.

Asennuksen jälkeen mm. Ellibs- ja Ebook Central -palveluista ladattavien e-kirjojen pitäisi avautua ohjelmassa luettaviksi.

Auktorisoi Digital Editions ilman Adoben tunnusta tai luo Adobe ID

Adobe ID -tunnusta ei yleensä tarvita, kun luet e-kirjoja vain tietyllä yhdellä tietokoneella. Voit auktorisoida Adobe Digital Editions -ohjelman ilman tunnusta. Valitse Help-valikosta Authorize computer ja klikkaa merkki kohtaan "I want to authorize my computer without an ID".

Authorize the computer without an ID.

Miksi luoda Adobe ID? Adobe-tilin eli Adobe ID:n avulla eri lukuohjelmat tunnistavat sinut yhdeksi ja samaksi käyttäjäksi. Jos haluat lukea e-kirjoja useammalla laitteella, esimerkiksi tietokoneella, tabletilla ja puhelimella, pystyt tämän tunnuksen avulla siirtämään kirjojen lukuoikeuden laitteesta toiseen. Tabletilla ja kännykällä lukiessa Adobe ID yleensä tarvitaan.

Voit luoda Adobe ID:n kahdella eri tavalla: Adoben sivuilla tai Adobe Digital Editionsin asentamisen jälkeen kyseisessä ohjelmassa.

Jos tietokone yrittää avata e-kirjan väärässä ohjelmassa

Joskus voi käydä niin, että tietokone yrittää avata e-kirjapalvelusta ladatun tiedoston tiedostonimi.acsm (esim. URLLink.acsm) jossain muussa ohjelmassa kuin Adobe Digital Editions. Yksi ratkaisu ongelman poistamiseksi voi olla asentaa uudelleen Adobe Digital Editions. Toinen ratkaisu on kertoa tietokoneelle, millä ohjelmalla tiedosto pitää avata.

Adobe Digital Editions -ohjelman kytkeminen .acsm-tiedostoon

Tee näin, kun tietokoneessasi on Windows 10 -käyttöjärjestelmä:

 • Valitse käynnistysvalikosta rataskuvake eli Asetukset.

 • Valitse asetukset


 • Valitse Sovellukset.

 • Valitse sovellukset


 • Valitse Oletussovellukset ja Valitse oletussovellukset tiedostotyypin mukaan.

 • Valitse oletussovellukset


 • Valitse tiedostotyyppiin .acsm ohjelmaksi Adobe Digital Editions.

 • Valitse tiedostotyyppiin ohjelma

Ellei .acsm-tiedostotyypin kytkeminen onnistu edellä kuvatulla tavalla, toimi seuraavien, hieman monimutkaisempien ohjeiden mukaan. Ohje on tarkoitettu Windows-käyttöjärjestelmälle.

 • Etsi tietokoneesi ladatuista tiedostoista e-kirjan tiedosto tiedostonimi.acsm (esim. URLLink.acsm). Etsiminen kannattaa aloittaa ladattujen tiedostojen hakemistosta. Klikkaa tiedoston nimen päällä hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa
 • Jos Adobe Digital Editions ei näy ikkunassa Miten haluat avata tiedoston?, klikkaa Etsi toinen sovellus tästä tietokoneesta.

 • Etsi sovellus

 • Siirry hakemistoon C → Program Files (x86) → Adobe → Adobe Digital Editions. Klikkaa tiedostoa nimeltä DigitalEditions ja Avaa.

 • Valitse sovellus

Nyt e-kirjapalvelusta ladatun tiedoston pitäisi avautua ohjelmassa Adobe Digital Editions.

Lisätietoja: