Haku

SFS Online

SAMKin kirjasto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön Suomen Standardisoimisliiton verkkopalvelun, jossa voit lukea SFS-standardeja.

SFS Online


Näin menet palveluun SAMKin kampuksella

SAMKin verkossa olevalla tietokoneella tai tabletilla voit mennä palveluun linkistä

https://online.sfs.fi/logins/GYxuTF0pl.html.stx

Standardit ovat palvelussa PDF-tiedostoina. SAMKin opiskelijat ja henkilöstö voit lukea, tallentaa ja tulostaa tiedostoja ja kopioida niiden sisältöä.

Opiskelijan ohje etäkäyttöön SAMKin ulkopuolella

Standardit ovat palvelussa suojattuina PDF-tiedostoina. Sinun pitää asentaa tietokoneeseesi Adobe Reader ja sen lisäosa FileOpen. Lue ohje FileOpen-liitännäisen asennukseen sivulta https://sales.sfs.fi/fi/index/ohjeet/standarditjadrm.html.stx.

SAMKin ulkopuolella olevalla tietokoneella voit mennä palveluun linkistä

https://online.sfs.fi/auth/edu.html.stx

Palveluun kirjaudutaan Haka-tunnistautumisella. Valitse ensin kotiorganisaatioksi Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kirjaudu sitten SAMK-tunnuksellasi.

Tietokoneella voit lukea standardeja. Muut toiminnot ovat rajoitettuja. Tabletillakin pääset palveluun, mutta itse standardeja et saa valitettavasti avattua.

Henkilöstön ohje etäkäytöön SAMKin ulkopuolella

SAMKin ulkopuolella olevalla tietokoneella ja tabletilla voit mennä palveluun linkistä

https://online.sfs.fi/auth/edu.html.stx

Palveluun kirjaudutaan Haka-tunnistautumisella. Valitse ensin kotiorganisaatioksi Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kirjaudu sitten SAMK-tunnuksellasi.

Halutessasi voit mennä palveluun aina - SAMKissa ja SAMKin ulkopuolella - etäkäytön osoitteella https://online.sfs.fi/auth/edu.html.stx. Joudut silloin aina kirjautumaan SAMK-tunnuksellasi.

Eri käyttäjäryhmien käyttöoikeuksista voit lukea tarkemmin lisenssisopimuksesta.

SFSedu.fi

SFSedu.fi tarjoaa tietoa standardeista sekä standardisoinnista ensisijaisesti opiskelijoille ja opettajille. Sivustolla on hyödyllistä tietoa myös muille käyttäjille kansallisesta ja kansainvälisestä standardien valmistelusta sekä standardijulkaisuista.

Avoimia kansainvälisiä standardeja

ISO tarjoaa nettisivuillaan joukon standardeja avoimesti ladattavaksi. Näissä on sellaisia, jotka eivät sisälly kirjaston SFS Online -palveluun.