Etäkäyttö – tietokantoihin ja verkkoaineistoihin kotoa

Etäkäyttö

SAMKin käyttöön hankitut tietokannat ja verkkoaineistot ovat käytettävissä SAMKin tiloissa. Lisäksi opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää useimpia aineistoja SAMKin tietoverkon ulkopuolella kuten kotona.

Kun haluat käyttää aineistoja etäkäytössä, etsi e-kirja, e-lehti tai verkkoaineisto Finnasta. Mene aineistoon Finnan tarjoamasta linkistä. Linkki vie sinut tarpeen mukaan etäkäyttöpalveluun, kun olet SAMKin verkon ulkopuolella. Kirjautuminen onnistuu SAMK-tunnuksella.

Jotkut aineistot vaativat toimiakseen SAMKin käyttöön annetun erillisen käyttäjätunnuksen. Aineiston linkin yhteydessä on mainittu, jos aineisto vaatii oman käyttäjätunnuksensa. Käyttäjätunnuksen voi katsoa Intranetistä reittiä Opiskelijan palvelut / Kirjastopalvelut / Tiedonlähteet / Käyttäjätunnuksia.

Aivan kaikissa aineistoissa ei ole etäkäyttömahdollisuutta. Eräs tällainen aineisto on ePress, jossa ovat mm. Satakunnan Kansan ja Helsingin Sanomien digilehdet.

Varoitusilmoitukset

Mennessäsi johonkin SAMKin tai kirjaston tarjoamaan verkkopalveluun voi joskus tulla varoitus sivuston epäluotettavuudesta. Varoituksen uskaltaa ohittaa. Eri selainohjelmissa se tehdään eri tavoin klikkaamalla varoitussivun linkkejä.