Haku

Ellibs

Näin kirjaudut Ellibs-palveluun

SAMKin kirjasto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön Ellibs-palvelun e-kirjoineen. Palvelussa on e-kirjoja useilta eri kustantajilta. Mukana on mm. useita Sanoma Pron kurssikirjoja. Voit lukea kirjoja netissä ja ladata omaan laitteeseen.

Kirjaudu näin:

 • Mene Ellibsiin.
 • Kun olet Ellibsissä, klikkaa Kirjaudu sisään.
 • Klikkaa merkki kohtaan Hyväksyn tietojeni tallentamisen....
 • Klikkaa Haka Login.
 • Valitse listasta Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Kirjaudu SAMK-tunnuksellasi.

Näin luet e-kirjaa netissä

Mene Ellibsiin ja kirjaudu sisään kuten edellä.

Etsi tietty kirja kohdasta Etsi sisältöä. Voit selata kaikkia kirjoja kohdasta Lajittele. Useimpia e-kirjoja voi lukea selaimessa, muttei kaikkia. Jokaisen kirjan voi kuitenkin ladata omaan laitteeseen. Katso tarvittaessa Ellibsin käyttöohjeita kohdasta Ohjeet.

Ellibs-sovellus mobiililaitteeseen

Voit lukea e-kirjaa tabletilla tai kännykällä Ellibs-sovelluksessa. Lataa Ellibs sovelluskaupasta. Avaa sovellus. Valitse kirjastoksi Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kirjaudu Haka-tunnistautumisella käyttäen SAMK-tunnusta. Voit alkaa lukea kirjoja.

Jos kirjakokoelmaa ei voi selata tai esiintyy muita ongelmia, voit koettaa kirjautua ulos ja takaisin sisään.

Näin lataat e-kirjan tietokoneeseesi

Ennen kirjan lataamista tietokoneeseen tulee asentaa ilmainen ohjelma Adobe Digital Editions. Se on eri ohjelma kuin pdf-tiedostojen lukemiseen tarkoitettu Adobe Reader. SAMKin Helpdesk asentaa ohjelmat henkilöstön tietokoneisiin.

Asenna tietokoneeseen Adobe Digital Editions ohjeen mukaan. Jos ohjelman käytössä on ongelmia, katso ohjeesta, miten tietokone saadaan avaamaan e-kirjan tiedosto oikeassa ohjelmassa.

Kannattaa luoda Adobe ID -tunnus. Adobe-tilin eli Adobe ID:n avulla eri lukuohjelmat tunnistavat sinut yhdeksi ja samaksi käyttäjäksi. Jos haluat lukea e-kirjoja useammalla laitteella, pystyt tämän tunnuksen avulla siirtämään kirjojen lukuoikeuden laitteesta toiseen. Adobe ID ei ole pakollinen silloin, jos luet e-kirjoja vain tietyllä yhdellä tietokoneella.

Luo Adobe ID. Voit luoda sen kahdella eri tavalla: Adoben sivuilla tai Adobe Digital Editionsin asentamisen jälkeen kyseisessä ohjelmassa.

Kun laitteessasi on tarvittava ohjelma ja Adobe ID tehty, voit ladata e-kirjan:

 • Etsi e-kirja nimellä tai selaa kirjaston kokoelmaa kohdasta Lajittele.
 • Klikkaa kirjan kannesta kirjan tietoihin. Näet, onko e-kirja lainattavissa. Voit tallentaa varauksen lainassa olevaan e-kirjaan.
 • Valitse laina-aika ja Lataa koneellesi.
 • Palvelusta tulee selainohjelmaasi tiedosto URLLink.acsm. Tallenna tiedosto.
 • Avaa tiedosto. Sen pitäisi avautua tietokoneen Adobe Digital Editions -ohjelmassa. Jos tietokoneesi ei osaa avata tiedostoa Adobe Digital Editionsissa, voit koettaa ratkaista ongelman kertomalla tietokoneelle, millä ohjelmalla tiedosto tulee avata.
 • E-kirja latautuu laitteeseesi ja voit lukea sitä.

Voit lukea tarkempia käyttöohjeita Ellibsin kohdasta Ohjeet. Ongelmatilanteessa voit lukea ratkaisuja yleisimpiin e-kirjojen lukuongelmiin.

Ladattu kirja toimii rajoitetun ajan eli ns. laina-ajan. Sen jälkeen tiedosto ei enää avaudu ja tiedoston voi poistaa. Voit jatkaa lukemista lataamalla e-kirjan uudelleen. Kirjaa ei tarvitse palauttaa eikä myöhästymismaksuja kerry. Halutessasi voit kuitenkin palauttaa e-kirjan ennen laina-ajan päättymistä Ellibsin käyttöohjeiden kertomalla tavalla, jolloin e-kirja vapautuu muiden käyttöön.