SAMKin opiskelija, eikö kirjautuminen onnistu? Klikkaa tästä apua.

Haku

Ellibs

Näin kirjaudut Ellibs-palveluun

SAMKin kirjasto on hankkinut opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön Ellibs-palvelun e-kirjoineen. Voit lukea kirjoja netissä ja ladata omaan laitteeseen.

Kirjaudu näin:

 • Mene Ellibsiin .
 • Kun olet Ellibsissä, valitse Kirjaudu sisään.
 • Valitse Hyväksyn tietojeni tallentamisen....
 • Valitse Haka Login.
 • Valitse listasta Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Kirjaudu SAMK-ID-tunnuksella.

Näin luet e-kirjaa netissä

Etsi e-kirja Finnasta ja mene linkistä verkkojulkaisuun tai mene suoraan Ellibsiin ja kirjaudu sisään.

Voit etsiä Ellibsissä tietyn kirjan kohdassa Etsi sisältöä. Voit selata kaikkia kirjoja kohdasta Lajittele. Useimpia e-kirjoja voi lukea selaimessa, muttei kaikkia. Jokaisen kirjan voi kuitenkin ladata omaan laitteeseen. Katso tarvittaessa Ellibsin käyttöohjeita kohdasta Ohjeet.

Ellibs-sovellus mobiililaitteeseen

Voit lukea e-kirjaa tabletilla tai kännykällä Ellibs-sovelluksessa. Lataa Ellibs sovelluskaupasta. Avaa sovellus. Valitse kirjastoksi Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kirjaudu Haka-tunnistautumisella käyttäen SAMK-ID:tä. Voit alkaa lukea kirjoja.

Katso video YouTubessa: Ellibs-mobiilisovellus e-kirjojen lukemiseen

Linkki videoon.

Näin lataat e-kirjan tietokoneeseesi

Ennen kirjan lataamista tietokoneeseen tulee asentaa ilmainen ohjelma Adobe Digital Editions. Se on eri ohjelma kuin PDF-tiedostojen lukemiseen tarkoitettu Adobe Reader.

Asenna tietokoneeseen Adobe Digital Editions ohjeen mukaan. Jos ohjelman käytössä on ongelmia, katso ohjeesta, miten tietokone saadaan avaamaan e-kirjan tiedosto oikeassa ohjelmassa.

Halutessasi voit luoda Adobe ID -tunnuksen eli Adobe-tilin. Adobe ID:n avulla eri lukuohjelmat tunnistavat sinut yhdeksi ja samaksi käyttäjäksi. Jos haluat lukea e-kirjoja useammalla laitteella, pystyt tämän tunnuksen avulla siirtämään kirjojen lukuoikeuden laitteesta toiseen. Adobe ID ei ole pakollinen silloin, jos luet e-kirjoja vain tietyllä yhdellä tietokoneella.

Voit luoda Adobe ID:n kahdella eri tavalla: Adoben sivuilla tai Adobe Digital Editionsin asentamisen jälkeen kyseisessä ohjelmassa.

Kun laitteessasi on tarvittava ohjelma ja mahdollinen Adobe ID luotu, voit ladata e-kirjan:

 • Etsi e-kirja.
 • Avaa e-kirjan tiedot. Näet, onko e-kirja lainattavissa. Voit tallentaa varauksen lainassa olevaan e-kirjaan.
 • Valitse laina-aika ja Lataa koneellesi.
 • Palvelusta tulee selainohjelmaasi tiedosto URLLink.acsm. Tallenna tiedosto.
 • Avaa tiedosto. Sen pitäisi avautua tietokoneen Adobe Digital Editions -ohjelmassa. Jos tietokoneesi ei osaa avata tiedostoa Adobe Digital Editionsissa, voit koettaa ratkaista ongelman kertomalla tietokoneelle, millä ohjelmalla tiedosto tulee avata. Lue ohjeita.
 • E-kirja latautuu laitteeseesi ja voit lukea kirjaa.

Voit lukea tarkempia käyttöohjeita Ellibsin kohdasta Ohjeet. Ongelmatilanteessa voit lukea Ellibsin sivuilta Ohjeita ja oppaita .

Ladattu kirja toimii rajoitetun ajan eli ns. laina-ajan. Sen jälkeen tiedosto ei enää avaudu ja tiedoston voi poistaa. Voit jatkaa lukemista lataamalla e-kirjan uudelleen. Kirjaa ei tarvitse palauttaa eikä myöhästymismaksuja kerry.

Katso video YouTubessa: Näin luet e-kirjaa Ellibs-palvelussa

Linkki videoon.