Kirjautuminen Rakennustiedon verkkopalveluun on muuttunut. Kirjaudu SAMK-Finnan linkistä Samkin sähköpostiosoitteella.

Haku

Kirjastokortti ja asiakkuus

Tarvitsenko SAMKin kirjastokortin?

Tarvitset kirjastokortin, kun

 • varaat tai lainaat painettua aineistoa
 • menet kirjastoon omatoimiaikana

Et tarvitse kirjastokorttia, kun

 • käytät kirjaston aineistoja netissä
 • menet kirjastoon asiakaspalveluaikana
 • luet kirjoja ja lehtiä kirjastossa

Kun olet SAMKin opiskelija

Saat kirjastokortin kahdella tavalla:

 • Asenna puhelimeesi Tuudo. Kirjaudu. Aktivoi sovelluksessa itsellesi kirjastokortti valikon kohdasta Kirjasto. Sen jälkeen Tuudossa on kirjastokorttisi viivakoodi.
 • Asioi kirjaston asiakaspalvelussa. Voit saada muovisen kirjastokortin digitaalisen kortin sijasta.

Kun olet saanut kirjastokortin, näet sen viivakoodin myös puhelimella SAMK-Finnassa. Valitse KirjauduOma tiliKirjastokortit. Voit käyttää myös tätä viivakoodia kirjastossa.

Opiskelijoiden yhteystietoja päivittyy automaattisesti opiskelijahallinnosta kirjaston tietojärjestelmään.

Eikö Tuudo toimi? Lähetä sähköpostia info@tuudo.fi tai valitse Tuudossa Ota yhteyttä.

Kun kuulut SAMKin henkilökuntaan

Saat kirjastokortin kahdella tavalla:

 • Asenna puhelimeesi Tuudo. Kirjaudu. Aktivoi sovelluksessa itsellesi kirjastokortti valikon kohdasta Kirjasto. Sen jälkeen Tuudossa on kirjastokorttisi viivakoodi.
 • Asioi kirjaston asiakaspalvelussa. Voit saada muovisen kirjastokortin digitaalisen kortin sijasta. Jos SAMKin henkilökortissasi on viivakoodi, se voidaan aktivoida sinulle kirjastokortiksi.

Kun olet saanut kirjastokortin, näet sen viivakoodin myös puhelimella SAMK-Finnassa. Valitse KirjauduOma tiliKirjastokortit. Voit käyttää tätä viivakoodia kirjastossa.

Kun olet vierailija

Vierailijalla tarkoitamme sinua, joka et kuulu SAMKin opiskelijoihin etkä henkilökuntaan.

SAMKin kirjastokortilla voit lainata painettuja kirjoja kampuskirjastoistamme Porista, Raumalta, Huittisista (Kuninkaisten kampus) ja Kankaanpäästä (Taidekoulun kampus). Kun haluat kirjastokortin, pyydämme, että täytät ensin netissä lomakkeen:

 1. Valitse Kirjaudu SAMK-Finnassa.
 2. Valitse Sähköpostilla (vierailijat).
 3. Valitse Klikkaa tästä ja ilmoittaudu SAMKin kirjaston asiakkaaksi.
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi.
 5. Valitse Lähetä.

Lähetämme sinulle sähköpostina linkin, jonka kautta voit rekisteröityä SAMKin kirjaston asiakkaaksi. Ellei viestiä tule, tarkista roskapostikansio.

Käy tämän jälkeen kampuskirjastossamme aktivoimassa asiakkuutesi ja noutamassa kirjastokortti. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Sinulla on myös digitaalinen kirjastokortti. Kun olet saanut muovisen kirjastokortin, näet sen viivakoodin puhelimella SAMK-Finnassa. Valitse KirjauduOma tiliKirjastokortit. Voit käyttää tätä digitaalista viivakoodia kirjastossa.

Sinun tulee olla 15 vuotta täyttänyt, jotta voit saada kirjastokortin.

Asiakkaan velvollisuudet

Lainaajana sitoudut noudattamaan kirjaston laina-aikoja ja hinnastoa sekä käsittelemään kirjaston aineistoa huolellisesti. Sitoudut ilmoittamaan yhteystietojesi muuttumisesta kirjastoon. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Vastaat kirjastokortillasi lainatusta aineistosta. Ilmoita kirjastoon, jos korttisi katoaa, jotta voimme estää kortin käytön.

SAMKin tilojen käyttäjänä sitoudut noudattamaan järjestyssääntöjämme. Varsinkin omatoimiaikana tulee huolehtia siisteydestä ja järjestyksestä sekä antaa kirjastossa työskenteleville työrauha.

SAMKin järjestyssäännöt

Asiakkuuden voimassaolo

SAMKin opiskelijana asiakkuutesi on voimassa opiskelun ajan, henkilökuntaan kuuluvana työsuhteen ajan. Voit jatkaa kirjaston asiakkaana myös opiskelun tai työsuhteen päätyttyä, kun otat yhteyttä kirjastoon ja päivität yhteystietosi. Saat muovisen kirjastokortin.

Kun opiskelu tai työsuhde päättyy, SAMK-ID ja siihen liittyvä Finna-tili lakkaavat toimimasta. Ota halutessasi ajoissa talteen SAMK-Finnaan tallentamiasi tietoja.

Vierailijana asiakkuutesi on voimassa muutaman vuoden kerrallaan. Se voidaan uudistaa, kun otat yhteyttä kirjastoon. Voit tarkistaa voimassaoloajan kirjautumalla SAMK-Finnaan. Valitse KirjauduOma tiliOmat tiedot. Poistamme asiakasrekisteristä sellaiset asiakkaat, joiden viimeisimmästä lainaustapahtumasta on jo kulunut aikaa.

Muita kirjastoja

Satakirjastot on Satakunnan kaupungin- ja kunnankirjastojen yhteinen palvelujärjestelmä.

Lue lisää Satakirjastoista .