Kirjautuminen Rakennustiedon verkkopalveluun on muuttunut. Kirjaudu SAMK-Finnan linkistä Samkin sähköpostiosoitteella.

Haku

Lainaaminen

Varaa

Varaaminen

Sinun ei tarvitse varata hyllyssä paikalla olevaa kirjaa, jos pääset kätevästi lainaamaan kirjan. Voit hakea kirjan hyllystä ja lainata automaatilla. Jos kirjan kappaleet kuitenkin ovat lainassa tai toisessa kampuskirjastossa, kannattaa tehdä varaus.

Voit varata kirjoja SAMK-Finnassa. Kirjaudu ja etsi haluamasi kirja. Valitse Varaa. Valitse noutopaikka ja muuta halutessasi varauksen voimassaoloaikaa. Taidekoulun kampuskirjaston kirjoja ei voi varata eikä sitä voi valita noutopaikaksi.

Varauksesi kohdistuu automaattisesti sopivaan kirjan kappaleeseen, joka toimitetaan valitsemaasi noutopaikkaan. Jos kirjaa on kahdella eri laina-ajalla, et voi vaikuttaa siihen, kummalla laina-ajalla olevan kirjan saat.

Varaaminen on maksutonta.

Varauksen noutaminen

Saat sähköpostia, kun kirja on lainattavissa. Viesti kertoo, mihin asti varauksesi on voimassa.

Porin ja Rauman kampuskirjastoissa lainaat varaamasi kirjan itse varaushyllystä. Näihin kampuskirjastoihin pääset omatoimiaikana kirjastokortilla. SAMKin opiskelijat pääsevät kampuksiin aukioloajan ulkopuolella SAMKin ovikoodilla.

Kuninkaisten kampuskirjastosta Huittisista voit noutaa varauksesi kirjaston varauskaapista, joka on kirjaston oven vieressä. Kaapissa on pussi, jossa on nimesi. Käynti kampukselle on A-ovesta. SAMKin opiskelijat pääsevät kampukseen aukioloajan ulkopuolella ovikoodilla.

Voit tarkistaa varauksesi SAMK-Finnassa.

Video YouTubessa: Näin lainaat varaamasi kirjat

Lainaa

Lainaat kirjoja ja muuta aineistoa mistä tahansa kampuskirjastostamme – niin monta kuin haluat. Voit lainata automaateilla tai asiakaspalvelussa. Lainaaminen onnistuu kirjastokortilla, ei ajokortilla eikä muilla korteilla.

Eri aineistoilla on eri pituisia laina-aikoja:

  • kirjat 28 päivää
  • Porin kurssikirjat 7 päivää
  • lehdet 7 päivää.

SAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat lainata kampuskirjaston tarjonnan mukaan myös erilaisia laitteita kuten läppäreitä, taskulaskimia, digisanelimia ja kuvausvälineitä. Näillä on lyhyt laina-aika muutamasta tunnista muutamaan päivään.

Voit tarkistaa eräpäivät kirjautumalla SAMK-Finnaan. SAMKin opiskelijat näkevät eräpäivät myös Tuudosta. Eräpäivät ovat myös kuitissa, jonka saat lainatessa.

Loma-aikoina laina-aika on tavallista pitempi.

Uusi lainat

Voit uusia lainoja SAMK-Finnassa, Tuudo-sovelluksessa tai asiakaspalvelussa.

Uusiminen ei onnistu, jos

  • aineistoon on varauksia
  • sinulla on maksamattomia maksuja vähintään 20 euroa
  • jokin lainoistasi on runsaasti myöhässä
  • on kyse lyhytlainasta
  • uusintojen enimmäisaika on tullut täyteen.

Palauta

Vältä myöhästymismaksut! Palauta tai uusi lainat ennen erääntymistä.

Voit palauttaa kirjoja mihin tahansa kampuskirjastoomme. Kirjastoissa ja niiden ulkopuolella kampusten käytävillä on palautuslaatikoita. SAMKin opiskelijat pääsevät kampuksiin aukioloajan ulkopuolella ovikoodilla.

Jos et pääse palauttamaan aineistoa, voit myös postittaa sen meille. Tarkista postiosoite.

SAMKin kirjaston kirjat tulee palauttaa SAMKin kirjastoon. Satakirjastojen kirjat tulee palauttaa Satakirjastoihin.

Lähetämme palautuskehotuksia sähköpostina. SAMKin opiskelijalle lähetämme viestit SAMKin sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostiviestejä voi jäädä roskapostisuodattimeen. Roskapostikansio kannattaa tarkistaa. Virheellinen sähköpostiosoite asiakastiedoissa tai postilaatikon täyttyminen voi estää viestin tulon. Sähköpostiongelmat eivät vapauta myöhästymismaksuista.

Jos lainaamasi aineisto on kadonnut tai vahingoittunut, ota yhteyttä kirjastoon ja sovi aineiston korvaamisesta. Näin voit välttää laskutuksen.

Artikkelien välitys ja kaukopalvelu

Jos tarvitsemasi artikkeli, kirja tai opinnäyte ei ole SAMKin kirjaston kokoelmissa, kysy henkilökunnalta. Voimme yleensä saada sinulle artikkelista kopion. Kirjan tai opinnäytteen pystymme useimmiten tilaamaan sinulle lainaksi toisesta kirjastosta. Palvelu on maksutonta SAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Maksut vierailijoille, jotka eivät kuulu SAMKin opiskelijoihin eivätkä henkilökuntaan

Kaukopalvelu kirjastoille

Lähetämme muille kirjastoille kaukolainoja ja artikkelijäljenteitä.

Ohjeet tilaavalle kirjastolle

Maksut

Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja erääntymisen jälkeen. Voit maksaa ne verkossa SAMK-Finnassa tai kortilla Porin tai Rauman kampuskirjastossa. Käteisellä ei voi maksaa.

Hinnasto

Verkkomaksaminen SAMK-Finnassa

Kirjastokortti

Lue kirjastokortin hankkimisesta, asiakkaan velvollisuuksista, asiakkuuden voimassaolosta ja tietosuojasta:

Kirjastokortti ja asiakkuus